Reisadvies

Reisadvies

In onze praktijk kunt u terecht voor een deskundig reisadvies en vaccinaties

In verband met de vakantieperiode kunnen wij van 10-07-2024 t/m 30-08-2024 geen reisadvies geven. Als u in deze periode gaat reizen adviseren wij om contact op te nemen met de GGD.

Wanneer u een reis naar het buitenland gaat maken is het belangrijk dat u zich daar goed op voorbereidt. Voor veel buitenlandse bestemmingen zijn vaccinaties nodig. Dit geldt ook voor diverse bestemmingen in Europa, zoals Turkije. Daarnaast is voor veel tropische bestemmingen malariaprofylaxe nodig en gelden er vaak nog specifieke reisadviezen voor bepaalde bestemmingen. 

Wanneer er in het land Gele koorts voorkomt kunnen wij de reis helaas niet uitzoeken. Gaat u een reis maken, kijk dan eerst in het lijstje hieronder of uw reis bij ons uitgezocht kan worden. Staat uw reis hiertussen, neem dan contact op met de GGD. Zij kunnen uw reis wel uitzoeken. 

Gele koorts landen

In ’t Gasthuis zijn assistente Steffie van Lankveld en huisarts Astrid van de Ven gecertificeerd om reizigersadvies te geven. Wij zijn bij het CHBB-register geregistreerd en hebben een contract met het LCR (Landelijk Coordinatiecentrum voor Reizigersadvisering). Hierdoor zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en richtlijnen.

Iedere reis en ieder persoon is anders. Het is daarom belangrijk dat de juiste informatie over de reis en uw persoonlijke gezondheidstoestand bekend is. Wij willen u daarom vragen het reizigersintakeformulier in te vullen. Zo kunnen wij een reisadvies op maat samenstellen.

Reizigersformulier

U kunt het formulier printen en volledig invullen. Daarna geeft u het af aan de balie in de huisartsenpraktijk. Zorg ervoor dat het formulier is ondertekend door uzelf. Bij het inleveren van het formulier vragen wij u deze rekening contant te betalen aan de balie.

Reizigersformulier downloaden

Kosten: €36 per persoon voor het reisadvies, recepten en vaccineren. De vaccins en eventuele medicatie dient u bij de apotheek te betalen. Afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekering kunnen de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed worden.

Graag het formulier minimaal 1 maand voor vertrek inleveren, zodat wij voldoende tijd hebben om u zo optimaal mogelijk te adviseren en op tijd te vaccineren.

Wanneer de praktijkassistente een persoonlijk reisadvies voor u heeft uitgezocht, zal zij contact met u opnemen om dit met u door te spreken.